Insectenwering

Unieke horren oplossingen voor iedere situatie

Onze uitgebreide horren collectie zorgt ervoor dat u ongestoord kunt genieten van de buitenlucht met een perfecte ventilatie, terwijl insecten en pollen buiten blijven. Doordat we weten waar de knelpunten zitten binnen de insectenwering, is ons programma hier volledig op afgestemd. Euroblinds is daarom uniek in het leveren van maatwerk insectenwering voor elk type raam en/of deur.

ins07

Voor iedere raamsituatie een raamhor

Indien u een horren oplossing zoekt voor een raam, bieden we hierin verschillende soorten horren aan. Met de keuze tussen een vast raamhor en/of een rolhor. Ongeacht of het een gewoon raam betreft of een dakraam. Voor elk raam hebben we een gepaste horren oplossing.

Een vast raamhor, voor ieder type kozijn

Indien u kiest voor een vast raamhor, hoeft er in kunststof en aluminium niet geboord te worden, de hor wordt hier namelijk vastgeklemd. Bij houten ramen wordt buiten in de raamsponning een hor toegepast die geplaatst zal worden door middel van edelstalen veerpennen en hulzen. De borstelafdichting zorgt daarnaast voor een perfecte afsluiting en bescherming van uw kozijn.

Een rolhor voor zowel gewone ramen als dakramen

Een groot voordeel van een rolhor is, wanneer u de rolhor niet gebruikt, u deze gewoon op kunt rollen. Rolhorren kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden, afhankelijk van de draairichting van het raam. Naar wens kunnen we de rolhor vanzelf gecontroleerd naar boven laten rollen of u schuift hem met de hand naar boven. Doordat we verschillende uitvoeringen beschikbaar hebben, kunt u de rolhor zowel op een gewoon raam als op dakramen toepassen.

Voor iedere deursituatie een deurhor

Ook uw deuren kunt u door ons laten voorzien van horren. Van de meest populaire plisséhordeur, tot aan onze unieke draai- pendel hordeur. Euroblinds biedt hierin vele oplossing die ervoor zorgen dat u van alle gemakken voorzien bent tijdens het voorjaar en in de zomer.

Een plisséhordeur, de meest populaire hor oplossing

De meest populaire variant is onze Japanse plisséhordeur. Of het nu een enkele deur, een dubbele deur of een schuifpui betreft, een plissédeur is nagenoeg altijd mogelijk. De deur heeft een onderdorpel van slechts 3 mm en de treklijst kan in iedere gewenste stand blijven staan. In ineengeschoven positie wordt het gaas volledig opgesloten waardoor de levensduur wordt verlengd.

Uniek in ons assortiment, een draai- pendel hordeur

De pendeldeur werkt als een saloondeur, deze kan dus naar beide kanten geopend worden. Door de speciale constructie sluit de deur automatisch en blijft de deur in gesloten positie staan. Deze deur is de ideale oplossing voor gezinnen met kleine kinderen en/of huisdieren, omdat deze altijd vanzelf sluit en zeer licht te bedienen is. Vanwege het zeer sterke gaas, dat zelfs kind- en huisdier bestendig is, hoeft de schopplaat aan de onderzijde van de deur maar zo’n 10 cm hoog te worden.

De naar één zijde scharnierende hordeur

De scharnierende hordeur opent naar één zijde, tegenovergesteld aan de draairichting van de deur waarvoor deze geplaatst wordt. De deur heeft een kleine schopplaat en is standaard voorzien van een geïntegreerde sluitveer en een in de deur weggerekte magneetsluiting. De scharnierende deur heeft, net als de pendeldeur, een dikte van maximaal 16 mm inclusief borstelafdichting. Hierdoor kan deze deur bijna altijd toegepast worden.

Een schuifhordeur voor grote oppervlakten

De schuifhordeur is een oude getrouwe. Maar door toepassing van de modernste materialen is deze bijna hightech te noemen. Voorzien van roestvrijstalen kogellagers, welke in de deur zijn weggewerkt, loopt deze deur zo licht dat er aan de eindposities remmetjes zitten om te voorkomen dat de wind de deur openschuift. Een schuifhor is uitermate geschikt voor zeer grote oppervlakten. In het najaar kan de deur zonder speciale handleidingen uit de geleiderail getild worden.

Wilt u meer weten neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op: 070-3250158
U kunt ook het onderstaande contactformulier invullen.